Markten

Starters markt

Een sterk groeiende markt is de starters markt, echter is het met het huidige hypothecaire climaat, bijna onmogelijk om zonder te lenen van de ouders een eigen woning te kopen. FERLEM bied hier een oplossing in tweevoud: Je kunt starten met een kleine woning die over de jaren met je "meegroeid" door modules toe te voegen , en de prijsstelling is duidelijk veel goedkoper. Je hebt een volwaardig huis voor een prijs die ruim 40% lager ligt dan een traditioneel huis, met daarbij ook nog een grote besparing op je energie kosten cadeau, en je ontziet ons milieu.

Senioren markt

Een ander groei-markt is de senioren markt. Een groep die groeiende is door de hogere levensverwachting en vaak nog fit genoeg is om tijdens hun pensioen periode nog leuke dingen te doen . Vaak heeft deze groep nog een veel te grote woning en willen ze vaak kleiner wonen met alle denkbare luxe en comfort . FERLEM bied hier de uitkomst , een woning die inzake afmeting beter past bij je levensstijl , standaard voorzien is van Domotica , veel energie zuiniger is en die je kunt voorzien van alle gemak. En je houd nog een behoorlijk bedrag over uit de verkoop van je vorige woning om echte leuke dingen te doen.

Zorg markt

Een andere markt die zich aan het verplaatsen is, is de zorg-markt. We kunnen ons nog allemaal de bejaardentehuizen herinneren waar adequate zorg standaard aanwezig was, echter is dit de afgelopen 20 jaar helemaal "uitgehold" door de zorgverzekeraars en de overheid. Er wordt steeds meer verwacht dat onze hulpbehoevende senioren worden opgevangen en verzorgt door eigen kinderen en niet meer door het collectief. Dit betekende de komst van de wet "Mantelzorg" waarbij we steeds meer zijn aangewezen op onze eigen verantwoordelijkheid voor de verzorging van onze ouders .

Hier bied FERLEM een uitkomst, indien je voldoende ruimte hebt achter je woning kan FERLEM een zorg-woning leveren vanaf 30M2 die achter uw woning kan worden geplaatst. Omdat het FERLEM systeem een modulaire en flexibele oplossing is kan de woning als "niet parmanente bouw" worden gezien, zodat het verkrijgen van vergunning in de regel geen probleem is of zelfs niet nodig. Na gebruik kan de woning worden verkocht en verplaatst naar een nieuwe locatie . Deze woning beschikt over alle denkbare hulpmiddelen, zoals een aangepaste ruime toiletgroep/douche, Domotica, geen drempels in de vloeren en brede deuren (standaard in alle FERLEM woningen) . 

Bijkomend voordeel bij deze oplossing is dat je je ouder(s) bij je hebt wonen, maar toch ieder zijn eigen privacy geniet.

Reguliere woningbouw

De reguliere woningbouw bestaat uit markten als woningbouw-verenigingen, project ontwikkelaars en private bouw.

FERLEM kan ook voor deze doelgroepen een oplossing zijn gezien de bouwsnelheid van een FERLEM woning (3 dagen per woning in een meervoudig project), zeker nu de woningmarkt op spanning staat, door het enorme tekort. Nederland heeft op dit moment een woningtekort van ruim 350.000 woningen. Ook gezien het climaat akkoord van Parijs 2016 waarin Nederland en Europa zich hebben gebonden aan 2030, om de totale Co2 emissie te verlagen met 40%. Hierin past de oplossing van FERLEM met een emissie reductie van meer dan 60%.

Maar ook voor de private bouw is FERLEM de partner om voor jouw je ultime woning of villa te bouwen, of een vakantie huis over de grens, jouw fantasie is het limiet. Groot of klein, bungalow of villa, strak modern of klassiek. 

De keuze is aan jou.