Met onze slimme woonconcepten
leggen we een nieuw fundament
voor volgende generaties

Fabriek en kantoor Ferlem in Helmond

Wij zijn Ferlem.
Makers van slimme, modulaire woonoplossingen.

Met ons Smile™ woonconcept brengen we een revolutie in de woningbouw op gang en bieden het antwoord op de vraag naar woningen. Dit doen we bovendien op een baanbrekende, ecologische en transparante manier.

Vanuit het hart van innovatie – de Brabantse Brainport regio – werken we met een bevlogen team van makers en bedenkers aan een nieuw fundament voor de woningbouw. Voor huidige én komende generaties.

Onze visie

Wij zien een wereld voor ons waarin slimme, betaalbare en duurzame woningen snel beschikbaar zijn voor iedereen. Voor nu, en voor onze toekomst.

Onze missie

Wij gaan op een baanbrekende manier bewijzen dat bouwen beter kan voor mens, milieu en maatschappij. Met ons baanbrekende woonconcept Smile™, laten we zien dat het kan.

Waar wij voor staan

Baanbrekend

We vernieuwen en innoveren. Met een slimme en radicaal andere manier van woningbouw zorgen we nu en in de toekomst voor duurzame oplossingen.

Ecologisch

Ecologisch en duurzaam ondernemen is een must. Met herwinbare grondstoffen zetten we de standaard voor circulaire bouw en helpen bewoners energieneutraal te wonen.

Transparant

Open en eerlijk. Daar staan we voor. Ons hele productie- en bouwproces is transparant en we schakelen direct met partners die net als wij het beste voorhebben met onze planeet.

“Bij Ferlem weten we dat het anders moet en weten we hoe het anders kán. Het is tijd voor een radicaal andere benadering van de woningbouw.”

Het verhaal
van Ferlem

Oprichter van Ferlem en bedenker van het Smile™ woonconcept Berry van Hoof, kreeg zijn inspiratie voor efficiëntere woningbouw al zo’n 20 jaar geleden. Gedurende zijn jarenlange werkervaring in de auto-industrie zag hij hoe, dankzij standaardisering en automatisering, de productiesnelheid én bouwkwaliteit van complexe producten kon worden verhoogd.

Het was rond 2019 dat Berry besloot deze opgedane ideeën, kennis en ervaring in te zetten ter verbetering van de woningbouw. Ingegeven door de moeite die de generatie van zijn kinderen had om aan een huis te komen besloot Berry zich volledig te richten op het efficiënter maken van het woningbouwproces.

De uitdaging: hoe kon woningbouw sneller en duurzamer worden en tóch betaalbaar zijn

Ferlem werd opgericht. Een bevlogen team dat begon met een kritische blik op de werking van woningbouw. Techniek, logistiek en het gebruik van grondstoffen; alles werd doorgrond en waar mogelijk verbeterd, verduurzaamd en zelf ontwikkeld.

In het streven naar circulaire bouw stelden we bij Ferlem direct hoge duurzaamheidseisen aan de productie van grondstoffen. We selecteerden leveranciers met eenzelfde bevlogenheid en zorgden dat we direct met hen schakelden. We ontwikkelden een revolutionaire montagetechniek die het mogelijk maakt om een hele woning razendsnel en met eenvoudig elektrisch gereedschap te kunnen bouwen. Logistiek en productie werden, naar voorbeeld van de auto-industrie, zeer efficiënt opgezet.

Het resultaat van al deze ontwikkelingen?
Een ongekend efficiënt en duurzaam woonconcept. Een concept wat vervolgens werd getoetst op alles waar een woning volgens het Bouwbesluit aan moet voldoen…en het slaagde met vlag en wimpel.

De naam? Smile™ by Ferlem. Onze baanbrekende oplossing voor de woningbouw. Smile™ maakt het mogelijk betaalbare, duurzame woningen te ontwikkelen die snel beschikbaar zijn voor iedereen. Precies wat vele jaren geleden de insteek was van het allereerste idee. En onze huizen worden ook nog eens lokaal geproduceerd, in onze fabriek in de Brainport regio in Noord-Brabant.

Het innovatieve bouwsysteem van Ferlem maakt het in de nabije toekomst mogelijk ook snel te kunnen bouwen aan zorgvoorzieningen, kantoorruimtes en scholen. Bovendien maakt de mobiliteit, lichte constructie en eenvoud van het systeem het mogelijk daar te bouwen waar de nood het hoogst is. Plaatsen waar zelfvoorzienendheid geen keuze is, maar een vereiste. Op die manier de wereld – waar dan ook – beter en blijer maken, dat is waar we voor gaan.

Ons verder leren kennen? Neem dan contact op.