Woningcorporaties.
De focus op bewoners met betaalbare, onderhoudsvrije en energiezuinige woningen

Prefab rijtjeswoning en starterswoning van Smile by Ferlem
Volkshuisvesting voor iedereen

Met Smile™ dragen we bij aan de missie van woningcorporaties om te zorgen voor goede, energiezuinige en betaalbare woningen in prettig leefbare wijken. De flexibiliteit van ons woonconcept maakt dit mogelijk. Voor iedere bewoner en elke corporatie bieden wij een duurzame woonoplossing. Voor nu, en voor volgende generaties.

Onze duurzame woningen zijn er voor starters, gezinnen en senioren en kenmerken zich door een lage cost of ownership.

 

De uitdaging van nu…

Het is op dit moment maar al te lastig om als woningbouwcoöperatie aan de missie voor huisvesting te voldoen. Er moet snel worden gebouwd, de kosten moeten laag blijven en duurzaamheid en regelgeving mogen nooit uit het oog worden verloren. Behoeften van bewoners staan bovenaan de prioriteitenlijst: wonen moet voor iedereen betaalbaar zijn – en blijven.

…de kans van morgen

Ferlem biedt niet alleen een aantrekkelijke aanschafprijs, maar de lage energiebehoefte en onderhoudsarme eigenschappen van onze woningen helpen de exploitatiekosten tijdens de volledige economische levensduur laag te houden. Met ons Smile™ woonconcept hebben we de oplossing in handen. In samenwerking met onze bouwpartners kunnen we de uitdagingen op de woningmarkt aan.

Meer bouwen met minder mensen en minder partijen

 

Waarom
kiezen voor het
Smile™ woonconcept?

 

Met het Smile™ woonconcept krijgen woningcorporaties en hun partners toegang tot onze betaalbare, snelle en duurzame manier van bouwen. Met alle huidige ontwikkelingen in de markt is dit het moment om het anders te doen.

Oplossing voor woningtekort

Een volwaardig huis ontwerpen, produceren en bouwen, volledig naar de voorwaarden van het bouwbesluit en groot genoeg voor een gezin? Dat doen wij in slechts een paar weken. De tijdswinst bij woningbouwprojecten met honderden woningen is enorm. Bouw je met Ferlem? Dan bouw je duurzaam in een fractie van de tijd en tegen een aantrekkelijke prijs.

Flexibiliteit tegen scheefhuur

‘Betaalbaar’ is voor iedereen iets anders. Dankzij de flexibiliteit die Smile™ wonen meebrengt, groeien woningen mee met de behoeften van bewoners, woningcorporaties en overheden. Scheefhuur wordt voorkomen en doorstroom is minder nodig. Bovendien is de woonportefeuille makkelijk up-to-date te houden.

Bereik duurzaamheidsdoelen

Circulaire grondstoffen, geringe CO2 uitstoot, een minimaal aantal vrachtbewegingen en huizen met standaard een plus op de meter: ons bouwconcept is zeer duurzaam en helpt duurzaamheidsdoelen bereiken. Productie en bouw zijn vooraf doorgerekend op alle geldende normeringen uit het Bouwbesluit permanente woningbouw. Ook de isolatiewaardes en EPC voldoen aan de gestelde uitgangspunten.

Toegang tot ons baanbrekende
woonconcept betekent…

 

  • Een divers woningportfolio in PMC’s 1 t/m 5
  • Betaalbare, duurzame en aantrekkelijke woningen
  • Lage exploitatiekosten dankzij gering onderhoud
  • Meer bouwen met minder mensen en minder partijen
  • Minder verhuurdersheffing bij bouw sociale huurwoningen
  • Minimalisatie van CO2 en stikstof uitstoot
  • Meer blije bewoners

Meehelpen de
focus weer op de
bewoner te leggen?

We vertellen je graag meer over ons Smile™ woonconcept en hoe samen bouwen aan een baanbrekend nieuwe woonoplossing eruit kan zien.

Onze modelwoningen bieden de mogelijkheid om met eigen ogen te zien wat ons baanbrekende woonconcept voor uw corporatie en de woningmarkt kan betekenen. Geïnteresseerd? Neem contact op dan plannen we een afspraak.

 

Bel 0492 309000 of stuur een mail